Sunday, September 3, 2017

Sup Kaki Lembu / Kawarik


Hari ke 3 raya baru sempat makan sup.

Sejak dahulu kala seingat Ma setiap raya haji mesti makan sup kaki lembu.

Abah akan proses kaki lembu diperhatikan anak-anaknya, dari situ kami belajar proses kaki. Semacam menjadi acara keluarga setiap raya haji.

Sekarang suamiku pula rajin memprosesnya sebab dia pun suka makan. Alhamdulilah ada orang tolong buat.😍

Dahulu makan sepuas-puas hati, semahu-mahunya. Sekarang makan juga tapi lebih beringat-ringat. Almaklumlah tahun depan nak masuk 4 siri sudaaaa..
Metabolisme makin berkurang, makan apa pun kena beringat.

Hari ini wajib ambik 6 biji OmegaGuard dan 6 biji Lecithin. Bawang putih pun makan.

OmegaGuard bantu bakar lemak.
Lecithin emulsi lemak.
Bawang putih (Garlic complex) baik untuk kawal kolestrol.


Hasma

No comments:

Post a Comment

SELAMAT DATANG

Anda Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...